MENIU

Administraţia Lacuri şi Parcuri din Bucureşti a cumpărat motoare de bărci de la o firmă de cablu TV

FOTO: RTV
Firma Cablu Media a vândut patru motoare Administraţiei Lacuri şi Parcuri din Bucureşti

Care este culmea afacerilor în România? Să cumperi motoare pentru ambarcaţiuni de la o firmă de cablu TV, iar combustibil de la o societate care produce gem. Şi pentru ca treaba să fie pur mioritică, jumătate din motoare nu funcţionează deloc, iar jumătate doar în anumite condiţii. Cele două societăţi au încasat însă bani frumoşi.

Motoarele nu au fost achiziţionate de la o firmă specializată, ci de la una de cablu. Problema acestor motoare este că nu funcţionează la capacitatea bărcii. Firma se numeşte Cablu media, este din Constanţa şi a vândut patru motoare Administraţiei Lacuri şi Parcuri din Bucureşti.

Din fericire, două dintre ele s-au potrivit şi navele Aurora şi Dâmboviţa funcţionează cu greu, dar şi cu limite restrictive de viteză. Celelalte două, Otopeni şi Băneasa, nu funcţionează pentru că motoarele nu sunt aduse şi nu sunt livrate la parametrii solicitaţi prin caietul de sarcini", a declarat directorul Administraţiei Lacuri şi Parcuri Bucureşti, Radu Popa.

Motoarele, achiziţionate pentru vaporaşele care ar trebui să se plimbe pe lacurile capitalei, au costat aproape 100000 euro. Bani frumoşi a luat pe combustibil şi o altă firmă.

"E o întâmplare hazlie. Una dintre ele, dintre societăţile comerciale, se lăuda că e mare producător de magiun, magiunul de Topoloveni, înregistrat la Bruxelles", a mai adăugat Radu Popa. 

Fosta conducere a Administraţiei Lacu Parcuri susţine că ambele afaceri sunt legale. Fostul director, Virgil Cârstea, consideră ca dacă există ceva în neregulă cu contractele vechi, atunci ar trebui să fie investigate de organele competente.

Noua adminstraţie susţine că cele patru vaporaşe vor ieşi pe lacul Herăstrău, de ziua Marinei. 

Mai multe articole despre:
afaceri Herăstrău licitaţii motoare vaporaşe gem