MENIU

Adi de la Brad, minerul guru, scapă de arest. Părinții copiilor din sectă, cercetați de procurori

Răsturnare de situație în cazul lui Adi de la Brad, autoproclamatul guru, liderul grupării „Copiii soarelui”. Acesta a fost eliberat din arest în urma contestației depuse și va fi cercetat, în următoarele 60 de zile, sub control judiciar. Bărbatul a fost închis pentru acuzații de hărțuire sexuală și viol. 

Judecătorii au decis, în urma contestației, să-l pună în libertate, sub control judiciar, pe așa-zisul Guru. Adi de la Brad, pe numele real Adrian Ardelean Fărcaș, a fost audiat în fața magistraților.

Bărbatul a fost acuzat că a privat de libertate mai multe persoane adulte și copii, cărora le-a împiedicat accesul la educație, aceștia nefiind înscriși la nici una dintre unitățile de învățământ precum și că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărțuire sexuală și de viol.

"Se da la toate femeile care exista. Este un om care manipuleaza si are grija ca cei care se deschid acolo se fac mici, mici si sa faca ce zic el", spune o victima.

Cercetați penal au fost și părinții copiilor, care s-au prezentat și ei în fața instanței, acuzați că ar fi îngrădit copiilor dreptul la educație.

"Eu am făcut pact cu moartea când am fost copil! Nu se atinge de mine. Și o să se atingă doar când eu mă plictisesc de lumea asta. Eu sunt cel mai bogat om din partea asta a Europei", spunea guru, intr-un interviu.

Potrivit autorităților, centrul de la Dumbrava de Sus nu a fost niciodată acreditat, iar liderul nu ar avea certificat de profesor Vipassana, o tehnică de meditație veche din India, pe care pretinde că o practică. 

 

Mai multe articole despre:
adi de la brad copiii soarelui miner guru