MENIU

Accident cu microbuz: 11 persoane au fost spitalizate după o cursă ilegală

FOTO: emaramures.ro
Şoferul automobilului avariat a spus că microbuzul a venit direct spre el şi nu îşi poate explica motivul pentru că drumul era liber

În microbuzul implicat în accidentul din localitatea gălăţeană Folteşti se aflau 15 persoane, dintre care 11 au necesitat transportarea la spital, toate fiind în afara pericolului. Potrivit primelor cercetări, accidentul s-ar fi produs în urma unei explozii la o roată. Cursa era ilegală, şoferul neavând foaie de parcurs pentru transportul nuntaşilor.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi au ajuns 11 victime ale accidentului. Cinci dintre acestea, care au suferit traumatisme de piramidă nazală, traumatisme la membrele inferioare şi traumatisme toracice, au trecut şi prin camera de stabilizare a Unităţii de Primiri Urgenţe şi necesită între trei şi şapte zile de internare în secţiile de chirurgie toracică şi ortopedie. O altă victimă, o femeie, a fost internată în Secţia de neurochirurgie. În total 11 dintre cei 15 ocupanţi ai microbuzului au primit îngrijiri medicale, printre aceştia aflându-se şi şoferul microbuzului. 

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi, Mitică Petcu, a declarat că şoferul le-a spus poliţiştilor rutieri că aducea 14 persoane de la o nuntă din Galaţi către Măstăcani când a auzit o bufnitură, bănuind că s-a produs o explozie la una dintre anvelope. A pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism Renault în care se aflau două persoane, după care microbuzul a intrat în şanţ.

Cadrele medicale au spus că cei doi ocupanţi ai autoturismului Renault nu au păţit aproape nimic, iar cei 11 pasageri din microbuz care au necesitat îngrijiri medicale nu prezintă risc vital.  

La câteva minute după accident, la faţa locului au venit mai multe ambulanţe şi SMURD-ul.

Şoferul automobilului avariat a spus că microbuzul a venit direct spre el şi nu îşi poate explica motivul pentru că drumul era liber. Amândouă maşinile au ajuns în şantul de pe marginea drumului.

Microbuzul implicat în accidentul de la Folteşti era al operatorului privat Sherr, care efectuează transport în comun în municipiul Galaţi. Maşina nu aparţinea societăţii, ci şoferului, care îşi concesionase autovehiculul respectivului operator. Administratorul Sherr, Teodoru Dobriţoiu, a declarat corespondentului NewsIn că şoferul a plecat cu maşina în afara localităţii fără ştirea sa.

"A plecat fără ca eu să ştiu. Nu are foaie de drum pentru transportul nuntaşilor pentru că, după ce s-a întâmplat la Scânteia, în judeţul Iaşi, nu le-am mai permis şoferilor să plece cu maşinile în afara municipiului Galaţi. Am înţeles totuşui că este vorba de membri ai familiei lui", a declarat Teodoru Dobriţoiu.

Mai multe articole despre:
accident microbuz răniţi ambulanţe victime SMURD