MENIU

A. Videanu: PSD este un partid duplicitar, care încearcă să găsescă nod în papură actului de guvernare

Foto: capital.ro
A. Videanu: Partenerul de Coaliţie joacă un joc dublu

Războiul declaraţiilor continuă. A venit rândul democrat-liberalului Adriean Videanu să iasă la atac. Acuzându-şi partenerul de guvernare de duplicitate, Videanu a dat un ultimatum PSD-ului să renunţe la a mai căuta nod în papură PD-L-ului şi să găsesacă o soluţie astfel încât actul de guvernare să fie susţinut de o majoritate în Parlament.

"Partenerul de Coaliţie joacă un joc dublu. Una se întâmplă în actul de guvernare, unde membrii cabinetului au o atitudine corectă şi fiecare depune eforturi pentru găsirea soluţiilor de modernizare a României, iar alta se întâmplă în Parlament, unde există un joc politicianist, un joc de de a găsi nod în papură la ceea ce se întâmplă în actul de guvernare", a spus Adriean Videanu, la Realitatea TV.

Adriean Videanu a spus că democrat-liberalii sunt foarte deranjaţi de faptul că "lucrurile par în regulă în cadrul şedinţei Coaliţiei de luni, iar la două-trei ore apar declaraţii de genul 'Să terminăm cu regimul Băsescu-Boc'

"Undeva până în pragul alegerilor europarlamentare, niciun reprezentant al PD-L nu a scos niciun cuvânt legat de partenerii noştri de Coaliţie. Ceea ce ne-a deranjat şi ne deranjează, în momentul de faţă, este duplicitatea PSD-ului. Pentru noi este ceva şocant, paradoxal, pentru că luni, la şedinţele Coaliţiei, lucrurile merg în regulă, dar constatăm de fiecare dată că, după fiecare şedinţă a Coaliţiei, iese domnul preşedinte Geoană şi se duce cu declaraţiile politice în cu totul şi cu totul altă zonă", a explicat democrat-liberalul.

În ceea ce priveşte reacţiile de aceeaşi natură care au venit şi din partea PD-L-ului, Videanu a explicat că acestea au apărut "ca reacţie la cele venite din partea PSD-ului".

"La un moment dat trebuie să lămurim lucrurile pentru că nu are rost să stăm în această duplicitate şi va trebui să luăm o decizie împreună şi cu cei de la PSD. Credem că cei care doresc continuarea acestei Coaliţii în PSD sunt mai mulţi decât cei care nu doresc acest lucru. Geoană vrea să valorifice, pe de o parte, avantajele participării la guvernare, dar vrea şi avantajele unui reprezentant al opoziţiei, în această campanie electorală. Nu se poate. Trebuie să se hotărască: ori una, ori alta", a spus Videanu, asigurând, totodată, că, "dacă Geoană ar avea o atitudine mai serioasă, lucrurile s-ar schimba între PSD şi PD-L". 

"PD-L nu mai are timp să aştepte în ceea ce înseamnă luarea deciziilor pentru minimizarea efectelor crizei şi luarea deciziilor pentru ceea ce înseamnă modernizarea României: Legea salarizării unitare, Legea Educaţiei Naţionale, măsurile pe care le-am convenit cu FMI. Acestea sunt angajamente ale statului român pe care le-am luat împreună şi pe care trebuie să le îndeplinim", a conchis Adriean Videanu.