MENIU

A. Năstase: Băsescu să-l ia de ciuf pe Boc şi să-i spună să lase tâmpeniile

Foto: times.ro
A. Năstase: Democrat-liberalii au un cartof fierbinte în braţe, care trebuie să fie lăsat la Traian Băsescu

Social-democraţii nu cedează cu una cu două, ci propun preşedintelui Traian Băsescu, în schimbul Coaliţiei guvernamentale, "să-l ia de ciuf pe Emil Boc" şi să-i ceară să revină la formula iniţială.

"Lucrurile trebuie să fie puse într-o formulă foarte simplă: în măsura în care Băsescu şi Boc revin la această măsură şmecherească, lăsând la o parte glumele cu numit un independent la Interne, probabil un independent de genul Predoiu, de la Justiţie, un independent apropiat de Băsescu, poate să propună, eventual, un independent ca prim ministru. Poate că atunci vom fi de acord", a spus Adrian Năstase.

Dacă premierul nu revine la scrisoarea de remaniere pe care a trimis-o încălcând protocolul şi generând această criză politică, nu se poate reveni la "căsuţa nr. 1, la zona de dialog", avertizează Năstase.

"Nu se poate face dialog în condiţii de încălcare brutală a protocolului, după care să încercăm să căutăm soluţii", a completat social-democratul, asigurând că, dacă se revine la situaţia iniţială, "se poate discuta". 

Mai mult, pesedistul i-a dat un sfat preşedintelui Traian Băsescu, şi anume că ar trebui "să-l ia de ciuf" pe Emil Boc şi să-i ceară să revină la formula actuală.

"Traian Băsescu să-l ia de ciuf pe Emil Boc şi să-i spună: Coane, lasă tâmpeniile! Ţi-am spus o poveste, am greşit, asta este. Lasă tâmpeniile şi revino la formula iniţială!", a spus Năstase.

"Traian Băsescu este un candidat la prezidenţiale care a încercat o şmecherie. Nu ţine şi trebuie să i se spună foarte clar lucrul acesta", a conchis social-democratul.

"Democrat-liberalii au un cartof fierbinte în braţe, care trebuie să fie lăsat la Traian Băsescu, iar el trebuie să semneze sau să nu semneze", a încheiat Năstase.