MENIU

A. Năstase a adus la tribunal un document care ar reprezenta o expertiză judiciară din dosarul Flota

FOTO: RTV
A. Năstase: Dintr-un raport de expertiză tehnică judiciară din 1999 rezultă că T. Băsescu a realizat o daună pentru statul român de peste 80 mil. dolari

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit un nou termen pentru judecarea Dosarului Trofeul Calităţii, în care Adrian Năstase este acuzat că şi-a folosit funcţia şi autoritatea pentru a obţine foloase necuvenite. Următorul termen în procesul "Trofeul Calităţii", în care sunt judecaţi Adrian Năstase şi Irina Jianu, s-a amânat, pentru a patra oară, pentru 16 iunie.

Motivul amânării a fost acela că trei dintre suporturile audio-video depuse ca probe la dosar de către procurori nu au putut fi deschise şi, în consecinţă, avocaţii nu au putut formula excepţii.

Instanţa a pus în vedere reprezentanţilor Parchetului să explice de ce nu s-au putut folosi probele respective şi, de asemenea, să consemneze dacă doresc să folosească în continuare cele trei suporturi audio-video.

Adrian Năstase a prezentat, la ieşirea de la proces, un document, care, conform declaraţiilor lui, ar reprezenta expertiza tehnică-judiciară din dosarul Flota, efectuată acum 10 ani, care conţine zeci de pagini. Din acest raport ar rezulta faptul că preşedintele Băsescu ar fi adus un prejudiciu statului român în valoare de peste 80 milioane de dolari.

Întrebat cum răspunde acuzaţiilor din dosarul "Trofeul Calităţii", Adrian Năstase a răspuns că este un dosar instrumentat politic şi că singurul motiv pentru care el este acuzat în acest proces este din cauză că a fost figura de pe afiş la fostele alegeri prezidenţiale. "Singura mea vină e că în momentul acela, candidatul din partea PSD-ului la prezidenţiale nu era George Bush ci era Adrian Năstase. Dacă era George Bush pe afiş, atunci îl chema pe el la proces".