MENIU

A doua ediţie a festivalulului "Temps D'Images" va promova tineri coregrafi şi artişti vizuali

Foto: www.beatfactor.ro

A doua ediţie a festivalului european "Temps D'Images" se va adresa tinerilor coregrafi şi artişti vizuali şi se va desfăşura în noiembrie 2009 la Cluj-Napoca. Anunţul a fost făcut de organizatori.

Festivalul, organizat de Asociaţia ArtLink, include proiecte coregrafice în care imaginea va fi utilizată ca element dramaturgic esenţial în demersul artistic şi care se vor încadra în două categorii: producţie de spectacole şi laboratoare de cercetare. Selectarea proiectelor din România are ca scop susţinerea şi promovarea tinerilor artişti în cadrul unui eveniment cultural european important.

Programul festivalului va cuprinde şase spectacole, două de teatru/video/ multimedia şi patru de dans contemporan/video/multimedia dintre care o co-producţie în domeniul dansului şi a imaginii, performance-uri, laboratoare de cercetare, o expozitie de arta video cu lucrări ale absolvenţilor 2009 din centrele universitare din ţară, un workshop cu studenţii de la facultăţile de teatru şi arte vizuale din Cluj şi proiectii cu filme de video-dans din arhiva ARTE la unul din cinematografele din Cluj.

Evenimentul se va desfăşura în parteneriat cu Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Fundaţia Tranzit, Casa de Cultura a Studenţilor din Cluj-Napoca, Centrul Cultural Francez Cluj şi Centrul Cultural German Cluj. Data limită a înscrierii este 9 martie.

Prima ediţie a festivalului s-a desfăşurat în perioada 22-30 septembrie 2008. Proiectul european "Temps D'Images" a fost creat în anul 2002 de către canalul de televiziune ARTE şi de La Ferme du Buisson - Scena Naţională Marne la Valée din Franţa şi este organizat în colaborare cu diferite asociaţii din Italia, Estonia, Polonia, Turcia, Ungaria şi România.
Mai multe articole despre:
imagine dans coregrafi