MENIU

86 de morţi în Ucraina, din cauza gripei şi a dificultăţilor respiratorii acute

Foto: wordpress.com

86 de persoane au murit în Ucraina din cauza gripei şi dificultăţilor respiratorii acute, dintre care cinci din cauza virusului A(H1N1), potrivit unui nou bilanţ oficial anunţat de Ministerul Sănătăţii.

"Potrivit informaţiilor mele, 86 de persoane au murit", a declarat un oficial din Ministerul Sănătăţii, Raisa Moiseienko.

Cinci cazuri mortale au fost înregistrate, dintre care cel puţin unul la Kiev, din totalul de 17 cazuri de gripă porcină confirmate în ţară din luna octombrie, a spus un oficial sanitar, Liudmila Muharska.

Oficialii au respins zvonurile privind prezenţa în Ucraina a pestei pulmonare, care circulau în presă. "Nu poate fi pestă în Ucraina", a declarat Muharska. "Virusul A(H1N1) circulă în Ucraina (...), precum şi alte tipuri de virusuri de gripă şi de infecţii respiratorii", a adăugat ea.

Moisenko a confirmat că unele victime au murit în urma unei "pneumonii hemoragice" caracteristice virusului A(H1N1), care "afectează foarte repede ţesutul pulmonar". "Experţii OMS ne-au informat că situaţia observată la noi este absolut identică cu cea din toate celelalte ţări afectate" de gripa porcină, a subliniat oficialul.

În total, peste 478.000 de cazuri de gripă şi de boli respiratorii au fost înregistrate în Ucraina de la mijlocul lunii octombrie, dintre care peste 148.000 în ultimele 24 de ore, a precizat ministrul într-un comunicat publicat pe site-ul său. Peste 24.000 de persoane au fost internate, potrivit aceleiaşi surse.
Mai multe articole despre:
morţi Ucraina virus gripa gripă porcină A H1N1