MENIU

80 de imigranţi, printre care români, locuiau într-un singur apartament în Italia

Foto: litoralepontino.it

Poliţia italiană a descoperit miercuri aproximativ 80 de imigranţi, inclusiv români, care locuiau într-un singur apartament din Anzio, localitate situată la 57 de kilometri sud de Roma, în condiţii igienice precare şi riscând oricând o explozie din cauza numeroaselor butelii, relatează RAI News 24.

Pe lângă români, în apartament mai locuiau bulgari, tunisieni şi marocani. Patru dintre marocani au fost arestaţi, iar alţi şase şi un bulgar au fost duşi la un Centru de Identificare şi Expulzare. Restul au fost expulzaţi.

Proprietarul apartamentului, un italian în vârstă de 66 de ani, cerea între 70 şi 150 de euro pe lună pentru fiecare persoană. El încasa astfel circa 10.000 de euro pe lună chirie.

Săptămâna trecută, poliţia italiană a eliberat 48 de români obligaţi să stea în condiţii igienico-sanitare precare şi să muncească la o fermă de anghinare din provincia Foggia (sud-estul ţării). Autorităţile l-au arestat pe proprietarul fermei, acuzat de aplicare de rele tratamente, şi pe un român care îi păzea pe muncitori.

Mai multe articole despre:
Italia imigranţi imobil carabinieri