MENIU

73% dintre gropile de gunoi din judeţul Giurgiu au fost închise

Foto: wordpress.com

73% dintre gropile de gunoi din judeţul Giurgiu au fost închise, fiind vorba despre 145 de astfel de depozite neconforme din aproape 200, a declarat corespondentului NewsIn, comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu Giurgiu, Lia Măcelaru.

Potrivit acesteia, instituţia pe care o conduce demarează vineri controale la toate comunele din judeţ.

" La data de 14 iulie, din totalul de gropilor de gunoi din judeţul Giurgiu, adică din 199, erau închise 145 ceea ce reprezintă 73%. Amenzile pentru neînchiderea gropilor pot fi aplicate chiar de azi (vineri, n.r.). Tot astăzi, Garda de Mediu Giurgiu demarează controalele în teritoriu în toate comunele care nu au închis depozitele neconforme. Acţiunile de control se vor derula până pe 31 iulie", a precizat Măcelaru.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, declara joi, în conferinţă de presă, că din monitorizarea efectuată de instituţia pe care o conduce, doar 15 comune din Giurgiu nu ar fi închis toate gropile de gunoi.

" Noi avem o situaţie în urma monitorizării, potrivit căreia doar 15 comune mai au probleme cu gropile de gunoi, însă Agenţia pentru Protecţia Mediului are o situaţie cu 30 de comune. Oricum, în absolut toate localităţile se lucrează intens pentru închiderea gropilor neconforme. Pentru mine depăşirea termenului cu una sau trei zile nu reprezintă o mare problemă. Eu nu am reţinut vreun primar care să trateze situaţia cu dezinteres", a spus Beianu.

Edilul judeţean a specificat faptul că proiectul privind amenajarea unui depozit ecologic în judeţul Giurgiu, comuna Frăteşti, este la Bruxelles şi dacă totul va merge conform planului, prima alveolă ar putea fi gata la jumătatea anului viitor.