MENIU

65% dintre francezi sunt dezamăgiţi de activitatea lui Sarkozy, după doi ani de mandat

Foto: wordpress.com

Aproape doi francezi din trei se declară dezamăgiţi de activitatea lui Nicolas Sarkozy de la alegerea sa în urmă cu doi ani şi consideră că bilanţul acestuia este \"negativ\", potrivit unui sondaj TNS Sofres Logica, relatează AFP.

La întrebarea "Sunteţi mulţumit sau dezamăgit de activitatea lui Sarkozy de la alegerea sa în mai 2007?", 65% au spus că sunt dezamăgiţi, 24% s-au declarat "mulţumiţi", iar 11% au spus că nu au nicio părere.

După doi ani de mandat, predecesorul lui Sarkozy în funcţie, Jacques Chirac, întrunea 65% "dezamăgiţi" şi 22% "mulţumiţi", iar Francois Mitterand, 54% "dezamăgiţi" şi 30% "mulţumiţi.

La întrebarea "Iată doi ani de când Nicolas Sarkozy a fost ales preşedinte. În general, aţi spune că acest bilanţ este...", 63% au răspuns "mai degrabă negativ" şi 28% "mai degrabă pozitiv".

În aceeaşi perioadă de mandat, bilanţul lui Chirac este "mai degrabă negativ" pentru 64%, "mai degrabă pozitiv" pentru 27%, cel al lui Mitterand este 50% "mai degrabă negativ, faţă de 37% "mai degrabă" pozitiv.

Sondajul a fost efectuat în perioada 23-24 aprilie pe un eşantion de 1.000 persoane.
Mai multe articole despre:
Franţa sondaj mandat Nicolas Sarkozy