MENIU

50 de famili au fost izolate după ce un sloi de gheaţă a rupt podul care făcea legătura cu Arad

Foto: RTV

50 de familii care locuiesc pe o insulă de lângă Arad au fost izolate în mijlocul apei după ce sloiurile formate în apele Mureşului au rupt un pod de pontoane. Oamenii au acuzat autorităţile că nu au luat nicio măsură deşi pericolul desprinderii sloiurilor de gheaţă era previzibil.

Sloiurile de gheaţă pun în pericol podul de pontoane din zona celor trei insule arădene de mai multe săptămâni. Singura cale de acces a localnicilor a fost distrusă de un sloi uriaş.

Localncii rămaşi izolaţi pot ajunge în oraş numai cu ajutorul unui teleferic ruginit, vechi de peste jumătate de secol.

De teamă că vor fi nevoiţi să aştepte zile în şir refacerea podului oamenii s-au apucat singuri de treabă şi au încercat să desprindă pontonul pe bucăţi şi să-l ancoreze la mal.

''Podul este privat.. este podul pe care ei l-au construit, iar noi nu avem cu ce să-i ajutăm'', a precizat Corina Drăghici, purtător de cuvânt Primăria Arad.

În ultimele zile gheaţa formată pe Mureş a rupt două dintre cele trei pontoane, iar oamenii se tem că după desprinderea sloiurilor va fi distrusă şi ultima cale de acces. În plus, autorităţile spun că repararea pontoanelor nu este posibilă înainte de topirea gheţii.

Mai multe articole despre:
Arad pod izolat gheaţă