MENIU

5 copii palestinieni au fost ucişi în bombardamente în această dimineaţă

Foto: RTV
Aviaţia israeliană a lovit 130 de obiective Hamas

O sursă din lumea medicală palestiniană, citată de AFP, a declarat că în bombardamentele din această dimineaţă au fost ucişi 5 copii palestinieni. Trei dintre copii au fost ucişi în cartierul Zeitoun , iar alţi doi în tabăra de refugiaţi de la Chati.

Explozii sporadice au avut loc în timpul nopţii trecute, ca urmare a atacurilor lansate de aviaţia israeliană. Cele 10 zile de război au făcut până acum cel putin 517 morţi, dintre care 87 de copii, în rândul palestinienilor, şi 2.450 de răniţi, potrivit surselor medicale, citate de France Presse.

În acelaşi timp, numărul pierderilor de partea israeliană se ridică la 1 mort şi 49 de răniţi. Militarii evrei, susţinuţi de aviaţie, blindate şi artilerie, au ocupat porţiuni importante din Fâşia Gaza.

În apropierea frontierei dintre Israel şi Fâşia Gaza au fost auzite zgomote puternice de arme de foc. În ciuda ofensivei israeliene, atacurile cu rachete lansate de militanţii Hamas din Fâşia Gaza au continuat.

Aceştia au lansat 32 de rachete şi proiectile de mortieră asupra zonelor rezidenţiale din sud-estul Israelului.

Sute de femei şi copii români trăiesc clipe de coşmar în Fâşia Gaza. Tot mai mulţi cer ajutorul autorităţilor de la Bucureşti să părăsească Fâşia Gaza, dar niciunul nu a reuşit, până în acest moment, să plece. 55 de români au făcut astfel de cereri. Printre ei, 36 de copii. Din păcate, faptul că documentele de identitate ale acestora nu au fost reînnoite face aproape imposibilă evacuarea românilor.  

Mai multe articole despre:
Fâşia Gaza aviaţie explozii bombardamente