MENIU

39 de agenţi de la Poliţia Rutieră Constanţa, reţinuţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Foto: adevarul.ro
C. Dancu: Activitatea nu se putea face fără complicitatea conducătorului auto

Operaţiune de amploare a ofiţerilor DGA, la Constanţa. 39 de poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa şi 6 civili sunt cercetaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

Joi au avut loc peste 50 de percheziţii, atât la domiciliile celor reţinuţi, cât şi la sediul Poliţiei Rutiere.

Reţinuţii au fost acuzaţi că, în perioada în care şi-au desfăşurat activitatea, au cerut mită mai multor şoferi pentru a nu-i sancţiona în momentul în care au fost opriţi în trafic. 

Ancheta vine în urma unor alte operaţiuni de asemenea anvergură care au avut loc în Iaşi şi în Argeş.

"S-au făcut mai multe anchete interne cu privire aceste activităţi", a declarat, la Realitatea TV, Cristian Dancu, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa. Comisarul-şef a asigurat, însă, că activitatea Poliţiei Rutiere Constanţa nu este afectată, în acest moment, de desfăşurarea anchelor.

Potrivit lui Dancu, cei care fac obiectul acestei activităţi sunt agenţi, nu şi ofiţeri. Mai mult, "un agent nu poate decât să facă respectivele constatări în stradă. Dosarul se soluţionează după aceea, de către lucrători desemnaţi", potrivit explicaţiilor date de Cristian Dancu.

"Interesul este al tuturor, şi anume să curăţăm sistemul de astfel de practici", a completat comisarul-şef, asigurând, totodată, că "toate informaţiile pe care le primim sunt verificate".

Cu toate acestea, "activitatea nu se putea face fără complicitatea conducătorului auto", a conchis şeful Poliţiei Rutiere Constanţa.

Cei 45 de anchetaţi au fsot prezenţăi la locurile percheziţiilor. În cazul în care procurorii vor decide reţinerea lor, învinuiţii pot merge la Tribunalul Constanţa unde un judecător va decide dacă acestora li se vor elibera mandate de arestare.

Mai multe articole despre:
poliţie mită Constanţa arest breaking news