MENIU

30 de persoane care au intrat în contact cu bolnavii de gripă nouă din Iaşi au fost internate

Foto: transilvaniexpres.ro

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ, a declarat că aproximativ 30 de contacţi de gradul zero ai persoanelor confirmate cu noul virus gripal la Iaşi au fost internaţi în spital pentru tratament cu medicamente antivirale.

"Sunt locuri (în spital, n.r.), suntem pregătiţi şi, din punct de vedere epidemiologic, am organizat întreaga activitate, am primit şi medicamente de la nivelul Ministerului Sănătăţii. Au o stare generală bună, toţi sunt izolaţi pentru o perioadă de şapte zile", a declarat dr. Carmen Dorobăţ.

Potrivit acesteia, în acest moment, la Iaşi, sunt confirmate 23 de cazuri de gripă porcină, 21 de persoane de la Şcoala Generală nr. 15 şi două studente. La unitatea şcolară, cazurile au fost confirmate în trei clase diferite, motiv pentru care cursurile au fost suspendate până pe data de 3 noiembrie, inclusiv, când situaţia va fi reevaluată.

Până în prezent, în perioada aprilie - octombrie 2009, la Iaşi au fost înregistrate 70 de cazuri în care a fost confirmată prezenţa noului virus gripal. Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, au existat trei focare familiale şi patru în colectivităţi de elevi şi studenţi, la Grupul Şcolar "Ioan Holban", Centrul de Relaţii Internaţionale "Gaudeamus", Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" şi Şcoala Generală nr. 15.

Mai multe articole despre:
spital bolnavi Iaşi virus gripă porcină gripă nouă