MENIU

250 de soldaţi elveţieni puşi în carantină, doi fiind suspectaţi de contaminare cu virusul H1N1

Foto: RTV

Autorităţile elveţiene au anunţat luni că au pus în carantină 250 de militari de la o cazarmă din Fribourg, din vestul ţării, pentru că doi dintre aceştia sunt suspectaţi de contaminare cu virusul gripei porcine, transmite AFP.

Un recrut în vârstă de 21 de ani s-a plâns duminică de simptome specifice gripei şi a fost pus în carantină, potrivit unui comunicat al Departamentului Federal al Apărării. De atunci, simptomele au scăzut în intensitate, iar starea de sănătate a soldatului s-a îmbunătăţit.

Autorităţile nu au precizat dacă bolnavul a călătorit recent într-una dintre ţările afectate de epidemie, precum Mexic sau Statele Unite.

Şi un alt soldat, care dormea în aceeaşi cameră cu bolnavul, a fost pus în carantină, după ce a prezentat simptome identice cu cele ale colegului său.

Ca măsură de securitate, toţi cei 250 de soldaţi din cazarma La Poya au fost plasaţi în izolare, a anunţat Departamentul Federal al Apărării.

Elveţia a detectat până în prezent un singur caz de contaminare cu virusul N1H1. Este vorba despre un elveţian care s-a întors din Mexic şi care a fost externat duminică dintr-un spital din Baden, după ce a fost ţinut timp de patru zile în carantină. În total, alte 30 de persoane sunt în continuare izolaţi în acest spital.
Mai multe articole despre:
militari Elveţia soldaţi carantină gripă porcină