MENIU

24 de autospeciale de intervenţie noi au ajuns la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă

Foto: Realitatea TV

24 de autospeciale de intervenţie nou-nouţe au fost predate la Târgu-Mureş Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din şase judeţe. Maşinile de intervenţie s-au achiziţionat cu fonduri europene, printr-un proiect de peste 13 milioane de euro. La predarea autospecialelor a participat şi ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga.

Judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu au primit fiecare câte patru autospeciale. Maşinile de intervenţie, descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă au dotări la standarde europene.

Vasile Blaga s-a arătat încântat de investiţie: "Asta înseamnă practic să utilizezi fonduri europene, să faci plăţi. Repet încă o dată domnilor preşedinţi urgentaţi achiziţiile de lucrări".

Acest proiect e primul şi singurul la nivel naţional în acest domeniu. Autorităţile spun că până la sfârşitul anului se vor mai achiziţiona şase autospeciale mari pentru incendii, câte una pentru fiecare din judeţele care au primit maşinile. De asemenea vor mai fi cumpărate şi autospeciale de cercetare şi mai multe maşini de descarcerare.
Mai multe articole despre:
Blaga intervenţie urgenţă autospeciale situaţii