MENIU

22 de agenţi de la Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa au fost duşi la Parchet, pentru audieri

foto: NewsIN

22 de agenţi de la Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa au fost duşi, joi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru audieri.

Dintre poliţiştii duşi până acum la Parchet, doar trei au dat scurte declaraţii presei, spunând că poliţiştii "se ţin de glume" şi că nu ştiu de ce au fost aduşi la Parchet.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa au mers, în această dimineaţă, şi mai mulţi lucărtori ai DGA, care au dus probe obţinute în urma percheziţiilor domiciliare începute joi, la ora 6:00. Printre obiectele ridicate se numără o unitate centrală de calculator sigilată, un laptop, precum şi mai multe dosare cu acte.

La Parchet au ajuns şi celelalte persoane implicate în acest caz. Procurorii vor decide dacă vor emite mandate de reţinere pentru 24 de ore pentru agenţii duşi la audieri.

Ancheta Direcţiei Generale Anticorupţie la Serviciul de Poliţie Rutieră (SPR) Constanţa vizează aproape o treime din agenţii serviciului. Potrivit şefului SPR Constanţa, Constantin Dancu, serviciul dispune de 120 de agenţi. Acesta a precizat că măsura percheziţiilor şi eventuala cercetare a celor 39 de agenţi nu va afecta buna activitate a instituţiei.

Conform unor surse, există probe care atestă că poliţiştii vizaţi pot fi acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu.

Pe lângă locuinţele agenţilor, a fost percheziţionat şi sediul Serviciului de Poliţie Rutieră Constanţa. La percheziţii au participat 100 de jandarmi, iar monitorizarea celor 39 de agenţi a fost făcută de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Pe lângă cei 39 de agenţi vizaţi de ancheta DGA şi a Parchetului local, sunt vizaţi şi patru civili, care se pare că intermediau favorizarea unor contravenienţi de către poliţişti.

Mai multe articole despre:
poliţie mită poliţist Constanţa arest