MENIU

21 de garsoniere au fost distruse într-o explozie puternică care a avut loc la Roman

Foto: Realitatea TV
Un bloc din Roman a fost zguduit de o explozie puternică.
Explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze.
O persoană a fost grav rănită în urma unei explozii care a avut loc într-un bloc de garsoniere din Roman

O explozie puternică a avut loc într-un bloc de garsoniere din Roman, judeţul Neamţ. Explozia a fost urmată de un incendiu şi a afectat grav 21 garsoniere. O persoană a fost internată la spital cu arsuri de gradul II şi III. Zeci de persoane au fost evacuate, iar autorităţile caută o soluţie pentru a le adăposti.

Reprezentanţi ISU au spus că explozia a fost provocată de o acumulare de gaze şi că opt dintre garsonierele afectate nu mai pot fi locuite. "Apartamentul de la etajul trei şi garsoniera erau incendiate. S-a intervenit pentru stingerea lor. Pereţii exteriori ai garsonierei s-au deplasat 34-35 de centimetri. Sunt afectate încă cinci-şase apartamente alăturate celui în care a avut loc explozia, dar şi cele de vizavi", a declarat Ionel Pârvu, reprezentant ISU.

"Proprietarului i s-a indicat faptul să nu umble la centrală, dar se pare că sub influenţa băuturilor alcoolice acesta a încercat s-o repună în funcţie", a afirmat Ionel Pârvu despre proprietarul garsonierei în care s-a produs explozia.

"Suntem în situaţia în care evaluăm în primul rând pagubele, să vedem numărul de persoane care trebuie evacuate. O să găsim soluţii, este o situaţie specială", a spus Gheorghe Carcariu, secretar în Primăria municipiului Roman.

Lucrătorii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au făcut verificări pentru a afla cât de afectată a fost structura de rezistenţă a clădirii.
Mai multe articole despre:
pompieri explozie apartamente gaze Neamţ român