MENIU

20 de romi români din Pisa au instalat corturi într-un loc public, cerând să fie repatriaţi

Foto: RTV

Romii români care au rămas la Pisa după ce 40 de conaţionali au fost trimişi voluntar în ţară şi-au instalat corturile în faţa organizaţiei care gestionează operaţiunea, cerând să fie şi ei repatriaţi, relatează cotidianul La Nazione.

Cel puţin 20 de romi şi-au întins pe jos saltele, saci de dormit, pături şi au petrecut noaptea de marţi spre miercuri, cu tot cu copii, în parcarea din faţa Societa della Salute.

Această manifestaţite inedită a fost organizată cu sprijinul asociaţiei Rebeldia, apropiată stângii radicale, care a mai organizat în trecut astfel de acţiuni.

"Este vorba, în mod clar, de o provocare", a declarat comandantul poliţiei locale din Pisa, Massino. "Un gest demonstrativ care, oricum, nu va fi tolerat. Le-am dat un ultimatum de 48 de ore, iar astăzi (joi - n.red.), dacă nu vor pleca singuri, vor fi îndepărtaţi. (Printre ei - n.red.) sunt copii care nu pot fi ţinuţi în aceste condiţii şi, dacă va fi necesar, vom fi nevoiţi să sesizăm un tribunal pentru minori, care va lua măsurile adecvate", a adăugat el.

O parte dintre cei 20 de romi a depus deja cereri pentru repatriere voluntară, iar autorităţile accelerează procedurile pentru un nou val de repatrieri.

Mai multe articole despre:
români romi Repatriere corturi Pisa loc public