MENIU

16 morţi şi 36 de răniţi grav în urma unei explozii din Viareggio, Italia - FOTO ŞI VIDEO

Foto: rainews24.it
Foto: rainews24.it
Foto: rainews24.it
Foto: rainews24.it
Foto: rainews24.it
Foto: lastampa.it

16 persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziei unor vagoane-cisternă care transportau GPL (gaz petrol lichefiat) la Viareggio, în nord-vestul Italiei, au anunţat pompierii italieni.

Accidentul a provocat şi rănirea gravă a 36 de persoane, iar patru sunt daţi dispăruţi. Doi dintre răniţi sunt copii.

Autorităţile italiene au evacuat 1.000 de persoane.

"Peste 300 de pompieri veniţi din Toscana, Liguria şi chiar Emilia Romagna au fost mobilizaţi pentru a face faţă situaţiei. Una dintre sarcinile pompierilor şi în special a unităţilor specializate în accidente în care sunt implicate produse chimice, este evitarea faptului ca restul vagoanelor-cisternă să ia foc şi să explodeze", a declarat comanantul pompierilor italieni, Antonio Gambardella.

Accidentul s-a produs cu puţin înainte de miezul nopţii, în apropiere de gara din Viareggio (nord-vestul Italiei, provincia Liguria), în urma deraierii unui vagon cisternă dintr-un tren cu 14 vagoane care transporta gaz petrol lichefiat (GPL). "Vagonul s-a răsturnat pe şine, iar gazul s-a împrăştiat în clădirile din apropiere înainte de a exploda. Două clădiri mici s-au prăbuşit", a precizat Gambardella.

"Ne temem că ar mai putea fi persoane sub dărâmături", a precizat el. "Am scos un băieţel în vârstă de opt ani viu în urmă cu mai puţin de o jumătate de oră", a adăugat el, cu puţin înainte de ora locală 4.00 (5.00 ora României). 

"Am auzit explozia şi am ieşit pe stradă, unde am văzut flăcările şi, din păcate, un cadavru carbonizat pe jos", a declarat un martor citat de ANSA. "A fost o scenă îngrozitoare, pe care nu o voi putea uita niciodată. În ceea ce priveşte cadavrul, nu am putut decât să îl acoperim", a adăugat martorul, angajat al unei companii farmaceutice aflată în apropiere de locul exploziei.

Deflagraţia a avariat circa 10 imobile situate pe o rază de 300 de metri. 

GPL-ul este un amestec format din 50% butan şi 50% propan şi este folosit drept carburant pentru maşini. 

Trenul plecase din portul La Spezia şi se îndrepta spre sud, spre Pisa, când a traversat Viareggio, oraş cu 50.000 de locuitori. 

Mai multe articole despre:
explozie morţi Italia răniţi arsuri Viareggio