MENIU

15 morţi, în atacul armat de la şcoala din Germania

Foto: AP
Un tânăr îmbrăcat în echipament militar a deschis focul şi a ucis zece persoane la o şcoală din sud-vestul Germaniei

Masacru într-o şcoală din orăşelul german Winnenden, de lângă Sttugart. 15 oameni au murit, împuşcaţi de un tânăr, fost elev al liceului. Printre victime - nouă elevi, trei profesori, un angajat al cabinetului medical şi doi trecători. Alţi cinci oameni au fost grav răniţi.

15 persoane au murit miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.30, într-un schimb de focuri într-o şcoală generală din Germania.

Fără să spună nimic, un tânăr îmbrăcat în echipament militar a deschis focul şi a ucis zece persoane la o şcoală din sud-vestul Germaniei, după cum a anunţat cotidianul Bild. Atacatorul a tras focuri de armă în sălile de curs şi pe holurile şcolii. Persoana a fugit din şcoală după incident. Alte persoane au fost rănite în timpul atacului.

Potrivit primelor informaţii, atacatorul este un fost elev al şcolii. Şcoala era situată în localitatea Winnenden, din Baden-Wuerttemberg, la circa 20 de kilometri în nord-estul Stuttgartului. Conducătorii auto au fost sfătuiţi să nu ia autostopişti, iar şcoala a fost evacuată şi înconjurată de un cordon al poliţiei. 

Aproximativ 1.000 de elevi, cu vârste între 10 şi 16 ani, învaţă la şcoala unde a avut loc atacul.  

Citeşte şi "Suspectul atacului de la şcoala din Germania a fost ucis de poliţie" 

Mai multe articole despre:
şcoală Germania morţi arme breaking news