MENIU

15 directori refuză să părăsească APIA, fiindcă nu au fost înştiinţaţi oficial

Foto: RTV

A trecut o jumătate de lună de când au fost demişi în bloc de ministrul Agriculturii şi cu toate acestea, o parte din cei 60 de directori ai Agenţiilor de Plăţi din ţară sunt în continuare la post. Ei spun că au aflat de la televizor că au fost demişi şi nu au primit încă nicio hârtie oficială.

15 directori generali de la agenţiile de plăţi din ţară sunt în continuare în funcţii.

"Până la această oră nu am primit niciun document administrativ şi dacă l-aş fi primit l-aş fi contestat pentru că activitatea mea ca director şi a agenţiei nu poate fi catalogată nesatisfăcătoare", a declarat Gheorghe Curelciuc, director general APIA Suceava.

"Nu am primit încă decizia de întrerupere sau de demitere de pe postul de director general al APIA Vaslui", a precizat Petru Botez, director general APIA Vaslui.

Ministrul Agriculturii spune că cei care încă sunt în funcţie vor fi demişi prin ordonanţă de urgenţă.

Directorii generali ai agenţiilor de plăţi din Bucureşti şi din ţară au fost demişi pe 19 martie de ministrul agriculturii, pe motiv că aceştia au întârziat plata subvenţiilor europene pe 2008 către fermieri.

Ministrul a vrut astfel să evite o nouă penalizare din partea Comisiei Europene. Pentru întârzierea de anul trecut, Comisia Europeană a penalizat România cu 800 de milioane de euro, bani pe care ţara noastră nu i-a plătit încă.