MENIU

12 români au fost răniţi într-un accident rutier în Ungaria

Foto: RTV
Un autocar românesc a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat în Ungaria

Un nou grav accident s-a produs miercuri dimineaţă în apropiere de Szeged. Un autocar românesc a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. 12 oameni au fost răniţi, câţiva dintre aceştia grav. Potrivit martorilor, accidentul s-a produs din cauza unui pasager al autobuzului, care a tras de volan, provocând derapajul şi răsturnarea autovehiculului, din cauză că avea impresia că este dus la Zagreb, şi nu în România.

Autobuzul venea din Spania, iar la bordul maşinii se aflau 52 de pasageri. Dintre aceştia, 22 au fost răniţi, 12 fiind duşi la spital, potrivit televiziunii ungare TV2.

Accidentul s-a petrecut în localitatea Szőreg, între Szeged şi Mako, pe drumul principal numărul 43 - acolo unde, în urmă cu câteva zile, cinci români şi-au pierdut viaţa în urma ciocnirii frontale dintre un autoturism înmatriculat în Spania cu un TIR înmatriculat în România. 

Potrivit martorilor şi şoferului, Darius Cheşnoiu, accidentul s-a produs din cauza unui pasager al autobuzului, care a tras de volan, provocând derapajul şi răsturnarea autovehiculului, din cauză că avea impresia că este dus la Zagreb, şi nu în România. 

"Din primele date rezultă că un pasager al autobuzului care se deplasa în direcţia graniţei a fugit în faţă, la şofer, a smucit de volan, în timp ce întreba dacă merg spre Zagreb", a declarat Tuczakov Szilvána, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene din Csongrád, citată de index.hu.

Şoferul a încercat să păstreze autobuzul pe partea carosabilă, însă autovehiculul a ajuns pe linia de banda de refugiu, unde s-a ciocnit cu o camionetă şi s-a răsturnat pe o parte. 

Darius Cheşnoiu, şoferul autobuzului, a declarat că disputa cu pasagerul a durat câte clipe şi nu se aştepta ca bărbatul să se atingă de volan. Acesta a mai afirmat a avut unele probleme cu acel pasager, cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani, şi la plecarea din Spania, când nu ştia daca doreşte să plece acasă, rupându-şi chiar biletul de călătorie, însă până la Szeged nu au mai fost probleme cu el.

Potrivit televiziunii Hir TV, pasagerul a fost escortat de poliţie la spital, fiind rănit în accident, urmând ca după îmbunătăţirea stării de sănătate să fie audiat şi să i se întocmească dosar penal pentru periclitarea siguranţei pe drumurile publice.

Mai multe articole despre:
accident români Ungaria răniţi Autocar