MENIU

1057 de îmbolnăviri de gripă porcină în România, 56 în ultimele 24 de ore

Foto: RTV

Numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 în România a juns la 1057, în ultimele 24 de ore fiind confirmate încă 56 de cazuri, dintre care cele mai multe, 12, în Bucureşti, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii.

Astfel, au fost diagnosticate opt îmbolnăviri cu virusul pandemic în judeţul Bacău, câte şase în Galaţi şi Arad, cinci noi cazuri la Iaşi, câte două în judeţele Braşov, Prahova, Sibiu, Vaslui, Ilfov, Buzău şi Dolj şi câte un caz în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa, Hunedoara şi Suceava.

Ca urmare a depistării unor cazuri în şcoli, s-a luat decizia suspendării cursurilor, integral, la liceele Marin Preda din Bucureşti, unde de marţi se anunţase închiderea unităţii de învăţământ, şi Liceul Gutenbrunn din Arad. De asemenea, Şcoala Generala nr. 16 (pentru nevoi speciale) din Miercurea Ciuc se închide în perioada 11-13.11.2009 pentru dezinfecţie, la decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita.

La mai multe unităţi de învăţământ din ţară s-a decis suspendarea cursurilor la anumite clase: la Şcoala British din Bucureşti, Liceul Iulia Haşdeu şi Liceul Eminescu din Bucureşti, la Şcoala Dumitru Mangeron, Liceul de Artă Gheorghe Apostu, Colegiul Tehnic Anghel Saligny şi Colegiul Economic I. Ghica din Bacău, la Liceul Pedagogic din Arad şi la Şcoala Sanitară şi Liceul Miron Costin din Iaşi.

Marţi, medicii de la Institutul Cantacuzino au prelevat probe de la un bărbat de 47 de ani din judeţul Botoşani, pentru a stabili dacă decesul acestuia a fost cauzat de gripa A/H1N1, acesta prezentând simptome de boală înainte de a muri, potrivit reprezentanţilor din Ministerul Sănătăţii. Bărbatul din Botoşani se încadra, potrivit medicilor, în categoria de risc, fiind obez şi fumător. Medicii au recoltat probe pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino, iar în prezent este aşteptat rezultatul testelor, au confirmat pentru NewsIn specialiştii din Institut.

Comitetul de coordonare pentru supravegherea îmbolnăvirilor prin AH1N1 a recomandat, luni, limitarea călătoriilor în afara şi în interiorul României, precum şi a deplasărilor şcolare şi extraşcolare.

De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş să recolteze probe doar de la persoanele care prezintă semne clare ale îmbolnăvirii cu AH1N1.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.
Mai multe articole despre:
elevi gripă porcină îmbolnăviri A/H1N1