MENIU

Viaţa pe Terra a apărut cu 60 de milioane de ani mai devreme decât se credea

Viaţa pe Terra a apărut cu 60 de milioane de ani mai devreme decât se credea până acum, potrivit un studiu geologic care a descoperit urme ale unor forme de viaţă în straturile de sol foarte vechi din India.

Momentul la care atmosfera terestră a devenit bogată în oxigen şi propice vieţii, cunoscută ca "marele eveniment de oxidare", se crede că a avut loc în urmă cu circa 2,4 miliarde de ani, informează dailymail.co.uk. Dar geologii din Irlanda şi India au găsit recent dovezi ale unui astfel de eveniment de oxidare mai scurt, care a avut loc în urmă cu 600 de milioane de ani, scrie Mediafax.ro.

Cercetătorii susţin că un alt studiu sugerează că primele forme de viaţă care au produs oxigen au început să se dezvolte pe Pământ cu 60 de milioane de ani mai devreme decât se credea anterior.

Oamenii de ştiinţă spun că aceste forme de viaţă sunt responsabile de adăugarea oxigenului în atmosfera terestră, o piatră de temelie pentru evoluţia vieţii.

Geologii din India au găsit dovezi ale alterării chimice a rocilor care a dus la formarea de sol foarte vechi, iar această alterare s-a putut face doar în prezenţa oxigenului.

Mai multe articole despre:
viaţă Terra