MENIU

Un asteroid va trece pe lângă Terra, săptămâna viitoare. Cât de periculos ar putea să fie

Asteroid

Un asteroid uriaș va trece pe lângă Pământ săptămâna viitoare. 

Potrivit oamenilor de știință, asteroidul se va apropia la 2 milioane de kilometri de Terra, suficient, să fie clasificat drept potențial periculos. Cu toate acestea, NASA a dat asigurări că nu există risc de impact cu Pământul. Astronomii așteaptă cu nerăbdare să studieze cel mai mare astfel de obiect care se apropie de planeta noastră în acest an. 

Cel mai mare asteroid care va trece pe lângă Pământ în 2021 va avea o traiectorie la vreo două milioane de kilometri distanţă de noi duminică, 21 martie - fără risc de coliziune, dar permiţând astronomilor să studieze mai îndeaproape acest obiect ceresc.

Numit 2001 FO32 şi cu un diametru mai mic de un kilometru, acesta se va deplasa cu 124.000 km / h, "mai repede decât majoritatea asteroizilor" care trec aproape de Pământ, potrivit NASA.

"Nu există niciun risc de coliziune cu planeta noastră", a adăugat agenţia spaţială americană.

Cel mai aproape, asteroidul va fi în continuare la de peste cinci ori distanţa dintre Pământ şi Lună, dar care rămâne suficient de aproape încât să fie clasificat ca "potenţial periculos", în conformitate cu categoriile oficiale.

Mai multe articole despre:
asteroid nasa terra