MENIU

TRAGEDIA prăbuşirii navetei VIRGIN Galactic: cât ar putea dura ANCHETA

Ancheta asupra tragediei ar putea dura aproximativ un an

Ancheta iniţiată pentru identificarea cauzelor care au determinat prăbuşirea navetei spaţiale SpaceShipTwo a companiei Virgin Galactic în deşertul Mojave din California ar putea să dureze aproximativ un an, a anunţat directorul Agenţiei americane pentru siguranţa transporturilor, citat de bbc.com.

Christopher Hart, directorul acestei agenţii americane, a declarat că Virgin Galactic va putea să organizeze în continuare zboruri de testare pe durata acestei anchete.

Naveta spaţială SpaceShipTwo a explodat vineri în timpul unui zbor de testare.

Unul dintre cei doi piloţi a murit, iar celălalt a suferit răni grave.

Miliardarul britanic Richard Branson, proprietarul grupului Virgin, a declarat că este hotărât să afle ce nu a funcţionat corect în timpul acelui zbor şi să tragă învăţămintele necesare din această tragedie.

Experţii de la US National Transportation Safety Board au încheiat prima zi de investigaţii şi vor continua să examineze probele de la faţa locului vreme de încă 4-7 zile, a precizat Christopher Hart.

Resturile navetei spaţiale sunt împrăştiate pe o suprafaţă cu un diametru de aproximativ opt kilometri.

Într-o conferinţă de presă, oficialul american a spus că acel zbor de testare a fost "bogat documentat", iar experţii chemaţi la locul accidentului vor trebui să parcurgă "un număr extensiv de date". Din acest motiv, "o investigaţie completă ar putea să dureze aproximativ 12 luni", a adăugat el.

Citeşte mai multe pe Mediafax.