MENIU

Schimbare importantă la Netflix. Platforma renunță la o funcție pe care o oferea utilizatorilor până acum

Netflix

Netflix anunță o modificare importantă la platforma de streaming. Un serviciu care era oferit până acum utilizatorilor urmează să devină istorie.

Netflix urmează să facă o modificare importantă pe platforma sa dorind să renunțe la funcționalitatea care le arată utilizatorilor site-ului „compatibilitatea” lor cu diversele filme și seriale disponibile.

Netflix spune că funcția „Match” se bazează pe un algoritm dinamic care îi ajută pe utilizatori să găsească producțiile pe gustul lor, în funcție de propria istorie de vizionare, scrie IndieWire.

Această funcție ține cont și de alți factori, ca de exemplu evaluările date de utilizatori unui film sau serial prin cele 3 butoane de „Nu mi-a plăcut”, „Îmi place” și „Ador”, dar și criterii precum obiceiurile de vizionare ale unor utilizatori pe care algoritmul îi evaluează ca fiind apropiați ca preferințe de cel în cauză.

„Datele, algoritmii și sistemele de calcul se complementează reciproc pentru a genera continuu noi recomandări, creând astfel o experiență unică de care să te bucuri”, potrivit site-ului oficial al Netflix cu privire la funcționalitatea introdusă în 2021.

 

Mai multe articole despre:
Netflix