MENIU

Roboţii nu se mai ascund: Putem conduce lumea mai bine. Conferința de presă care a stârnit fiori

Scenariile SF despre o lume în care roboții se luptă pentru a prelua de la oameni controlul lumii par să fie tot mai aproape de a deveni, cel puțin parțial, o realitate. La o conferință organizată de ONU, la Geneva, o delegație de roboți umanoizi a luat cuvântul pentru a explica auditoriului că într-o zi vor ajunge să conducă lumea

Delegația de roboți consideră totodată că oamenii ar trebui să dea dovadă de prudenţă în faţa inteligenţei artificiale (AI) şi au recunoscut că nu stăpânesc deocamdată emoţiile umane, potrivit Agerpres.

 

Roboţii în cauză - unii dintre cei mai avansaţi din lume - au participat în această săptămână, alături de peste 3.000 de persoane, la "Summitul Global de Inteligenţă Artificială în Slujba Binelui", organizat de UIT, o instituţie din cadrul ONU specializată în noile tehnologii.

 

În timpul summitului, experţi, directori şi reprezentanţi ai companiilor participante au discutat despre necesitatea elaborării unor reguli care să garanteze că noile tehnologii sunt utilizate în scopuri benefice pentru omenire, precum lupta împotriva foametei sau împotriva schimbărilor climatice.

 

"Câtă tensiune există în această tăcere", a declarat unul dintre roboţi în debutul conferinţei de presă, care s-a ţinut doar în limba engleză.