MENIU

PRIMA ZI A PRIMĂVERII 2015. Ce înseamnă ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ

PRIMA ZI A PRIMĂVERII 2015. Ce înseamnă ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ

PRIMA ZI A PRIMĂVERII 2015. GOOGLE aniversează Prima Zi a Primăverii. Pe 20 martie 2015 au loc trei evenimente astronomice rare - o eclipsă de Soare, o super-Lună şi echinocţiul de primăvară. 

PRIMA ZI A PRIMĂVERII 2015. Pe 20 martie se sărbătoreşte Prima Zi a Primăverii.

Ce înseamnă ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ

ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ este fenomenul astronomic când soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cerești în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, el descrie mițcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină, la data respectivă, egalitatea duratei zilelor cu cea a nopților, indiferent de latitudine.

Prima Zi a Primăverii. 20 martie 2015 este sărbătorit de Google

Începând de la aceasta dată, durata zilei (față de cea a nopții) va fi în continuă creștere, iar cea a nopții (față de cea a zilei) în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc momentul solstițiului de vară.

PRIMA ZI A PRIMĂVERII 2015. Evident, descrierea de mai sus este valabilă doar pentru latitudinile nordice ale Terrei. În emisfera sudică a Pământului fenomenul trebuie interpretat invers, astfel ca în regiunile respective acest moment marchează începutul toamnei astronomice. Totodată, în regiunile polare, în emisfera nordică începe lunga zi polară, iar in cea sudică începe noaptea polară, ce vor dura, fiecare, câte 6 luni.

Prima Zi a Primăverii are loc în aceeaşi zi cu Eclipsa de Soare şi super-luna

Astronomii avertizează populaţia entuziasmată de ECLIPSA PARŢIALĂ DE SOARE din 20 MARTIE 2015. Conform experţilor, avem nevoie de filtre speciale pentru observarea fenomenului astronomic. 

Eclipsa va începe, la București, la ora 10.48, are maximul în jurul orei 11:55 și se termină la ora 13:04, având o durată medie pentru țara noastră de două ore și 20 de minute, informează expertul în astronomie Adrian Șonka, de la Observatorul Astronomic din Capitală, pe blogul sonkab.wordpress.com.

Acoperirea Soarelui de către Lună va varia în funcție de locul observației, fiind mai scăzută în sudul țării și mai ridicată în nord. Procentul de acoperire a Soarelui va fi situat între 40 și 55. La București, va fi de 43,5%.

Prima Zi a Primăverii. Sărbătoare Mare de 20 martie Prima Zi a Primăverii

ECHINOCTIU DE PRIMAVARA 2015:

Astrologii spun că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât și o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocțiului de primăvară, totul se trezește la viață, tinde să iasă la suprafață, să se bucure de energiile profunde ale primăverii.

PRIMA ZI A PRIMĂVERII 2015. Potrivit tradițiilor spirituale, orice formă de evoluție are trei etape distincte: creația, menținerea și resorbția sau distrugerea. La toate acestea, se adaugă și momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinocțiul de primăvară simbolizează creația, solstițiul de vară apogeul, echinocțiul de toamnă începerea perioadei de resorbție și solstițiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.

Prima Zi a Primăverii. Horoscop pentru 20 martie şi weekend

ECHINOCTIU DE PRIMAVARA 2015:

Conform tradiției creștine, Paștele este serbat întotdeauna în prima duminică după Luna Plină de după echinocțiu.

PRIMA ZI A PRIMĂVERII 2015. Al doilea echinocțiu al anului este momentul când soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, în jurul datei de 23 septembrie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică. Punctul de intersecție din acest moment al eclipticii cu ecuatorul ceresc se numește punctul autumnal