MENIU

Pentagonul nu are nicio dovadă clară privind existența OZN-urilor. Știința nu se face după ce scriu bloggerii

OZN in Marea Britanie (Profimedia)

Directorul nou înființatului departament pentru OZN-uri al Pentagonului și-a început mandatul cu stîngul. Acesta a declarat, în raportul de activitate prezentat în fața Senatului american și a mai multor înalți oficiali din armata americană, că nu există probe clare privind originea extraterestră a obiectelor zburătoare ai armatei SUA.

Dr. Sean M. Kirkpatrick a declarat că din cele 650 de cazuri pe care le-a analizat alături de colegii săi, doar câteva ar putea fi descrise ca „anomalii”. În rest, marea lor majoritate reprezintă fie baloane meteorologice, fenomene naturale, drone sau alte obiecte care pot primi o explicație plauzibilă, potrivit Universe Today.

 

Potrivit oficialului de la Pentagon, o filmare recentă, realizată la 12 iulie 2022, care arată un obiect sferic ce survolează o bază militară din Orientul Mijlociu, este încă analizată, iar obiectul nu a fost identificat.

 

Un obiect similar, filmat în ianuarie 2023, undeva în sudul Asiei, s-a dovedit a fi un simplu avion comercial. Mai mult, Dr. Kirkpatrick afirmă că, din datele culese până acum, cazurile analizate prezintă, mai degrabă decât tehonologii extraterestre, unele create de adversarii SUA.

Dacă declarațiile oficialului american au fost primite cu scepticism de către pasionații fenomenelor OZN și de către adepții ipotezelor conspiraționiste, comunitatea științifică americană a salutat concluziile raportului prezentat de Pentagon. „În fond, așa funcționează știința, nu pe baza blogurilor sau a postărilor din social media”, a concluzionat Dr. Kirkpatrick.

Mai multe articole despre:
extraterestrii antici OZN mister NASA Pentagon