MENIU

Japonezii au creat primul ȘOARCE cu 2 tați. Viitorul copiilor creați doar de tați pare tot mai aproape

Anunțul a provocat o amplă discuție legată de etica procedurii

Oamenii de știința japonezi au reușit, în premieră, să creeze pui de șoarece perfect sănătoși și fertili folosind doar ADN masculin. Chiar dacă cercetările sunt într-un stadiu incipient, echipa niponă crede că în viitor ar putea fi posibil ca doi bărbați să aibă copii biologici.

„În ceea ce privește tehnologia, va fi posibil [la oameni] chiar și în 10 ani.” a precizat coordonatul KATSUHIKO HAYASHI.

Cercetătorii de la Universitatea Osaka din Japonia au anunțat că au reușit să creeze pui de șoarece din ADN-ul a doi tați și nu numai că acești pui au supraviețuit până la vârsta adultă, ci au reușit să devină ei înșiși părinți, potrivit Freethink.com.

 

Echipa niponă intenționează să studieze cu atenție evoluția viitoare a generațiilor cu 2 tați, pentru a căuta semne dacă sunt diferite de cele crescute în mod convențional.

 

„Aceasta nu este o întrebare doar pentru programul științific, ci și pentru [societate]”, a afirmat șeful echipei,   KATSUHIKO HAYASHI.

„În ceea ce privește tehnologia, va fi posibil [la oameni] chiar și în 10 ani”, a spus Hayashi pentru Guardian despre cercetările echipei sale. „Nu știu dacă vor fi disponibile pentru reproducere. Aceasta nu este o întrebare doar pentru programul științific, ci și pentru [societate]”.