MENIU

Cetăţeni ruşi, arestaţi după ce au încercat să se înroleze în armata ucraineană

Un cetăţean rus a fost arestat în regiunea rusă Belgorod, învecinată cu Ucraina, după ce a încercat să intre în această ţară pentru a se alătura armatei ucrainene, au anunţat miercuri forţele de securitate ruse. Este al doilea rus arestat în ultimele zile pentru că voia să lupte de partea inamicului.

Bărbatul, în vârstă de 20 de ani, „a încercat să intre pe teritoriul ucrainean pentru a participa la acţiuni militare împotriva Forţelor Armate ale Rusiei", se arată într-o notă a Serviciului Federal de Securitate din Belgorod, scrie Agerpres.

 

Luni a fost arestat la Moscova un alt cetăţean rus care intenţiona să lupte alături de armata ucraineană împotriva Rusiei. Acesta este angajat al unei companii private de servicii de securitate şi hotărâse să se înroleze în armata ucraineană „pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară", semnalează anunţul autorităţilor ruse. Mai mult, acesta mai convinsese încă 2 prieteni să i se alăture.

 

Conform legislaţiei ruse, astfel de tentative de a lupta de partea Armatei ucrainene se pedepsește cu închisoare între 12 și 18 ani.

 

Mai multe articole despre:
rusia ucraina razboi la granita romaniei putin biden