MENIU

Fumatul PROTEJEAZĂ împotriva cancerului la plămâni - O nouă teorie a conspirației

Reclamă la țigări de la mijlocul secolului XX

O teorie a conspirației care circulă pe internet susține că fumatul nu doar că nu este dăunător pentru sănătate, ba chiar protejează împotriva cancerului la plămâni. 

Anumite guverne știu că acțiunile lor din trecut sunt direct responsabile pentru majoritatea formelor de cancer pulmonar și de piele din prezent, astfel că au apelat la sperietoarea "efectului dăunător al fumatului" pentru a evita asumarea unei responsabilități, arată o nouă teorie a conspirației care circulă pe internet. 

Nu toate guvernele lumii se confruntă cu aceeași problemă. Japonia și Grecia au cel mai mare număr de fumători adulți, dar cea mai scăzută incidență a cancerului la plămâni. La polul opus, Statele Unite, Australia, Rusia și unele țări din Pacificul de Sud au un număr scăzut de fumători raportat la întreaga populație, însă înregistrează un număr ridicat de cazuri de cancer pulmonar, scrie sott.net

Potrivit unei teorii a conspirației care circulă pe internet, medicina vestică minte când susține că fumatul cauzează cancer la plămâni. 

Primul contact al europenilor cu tutunul a fost în 1492, când Cristofor Columb și exploratorul Rodrigo de Jerez au văzut mai mulți nativi din Cuba fumând. Rodrigo de Jerez a început și el să pufăie și a descoperit că efectul era într-adevăr relaxant, așa cum îl asiguraseră localnicii. Mai mult, nativii le-au spus europenilor că fumatul vindeca tusea și alte afecțiuni minore. 

În mai puțin de un secol, fumatul a devenit un obicei foarte răspândit în Europa, zeci de mii de tone de tutun fiind importate din colonii pentru a satisface cererea existentă. Până la începtul secolului XX, aproape una din două persoane fuma, însă numărul cazurilor de cancer era extrem de scăzut, se arată pe site-ul care abundă în teorii a conspirației. 

Potrivit celor care cred că fumatul nu este dăunător sănătății, numărul de cazuri de cancer pulmonar a crescut dramatic după anul 1945 din cauza testelor atomice, care au eliberat în atmosferă particule radioactive mortale. 

La 12 ani după ce a fost testată prima bombă atomică, guvernele vestice și-au dat seama că scăpaseră situația de sub control. Numărul de cazuri de cancer s-a dublat în perioada 1945-1955, așa că au născotit un act de diversiune. Singura substanță pe care mulți oameni o inhalau, în afară de aer, era fumul de tutun, așa că s-a născocit teoria potrivit căruia fumatul ar cauza cancerul la plămâni. 

În realitatea, susțin conspiraționiștii, fumatul creează un strat subțire de mucoasă la nivelul plămânilor, ce reprezintă un strat protectiv ce protejează împotriva particulelor canceroase. Drept urmare, fumatul nu doar că nu ar fi dăunător pentru sănătate, ci chiar ar proteja împotriva cancerului la plămâni.

Mai multe articole despre:
plămâni fumat cancer protejeaza