MENIU

ECLIPSĂ TOTALĂ de Lună. Ce evenimente epocale anunţă "LUNA SÂNGERIE"

O eclipsă totală de Lună, denumită în mod popular şi "Lună sângerie", va avea loc astăzi şi va fi vizibilă din Canada şi Statele Unite ale Americii.

Interesant este faptul că eclipsa totală de Lună de astăzi este a doua din 2014, după ce un eveniment astronomic asemănător a avut loc pe 15 aprilie, iar alte două sunt aşteptate anul următor, pe 4 aprilie şi pe 28 septembrie.

Ceea ce ridică semne de întrebare pentru analişti este faptul că toate cele patru eclipse coincid cu patru sărbători biblice majore ale iudaismului: pe 15 aprilie 2014 a avut loc sărbătoarea pascală a evreilor, iar astăzi, ei celebrează sărbătoarea religioasă Sukot. Şi în 2015, viitoarea eclipsă totală de lună cade pe 4 aprilie (paştele evreiesc) apoi o a patra eclipsă de lună pe 28 septembrie 2015 (Sukot).

O asemenea coincidenţă s-a observat de numai 3 ori în istoria ultimilor 500 de ani. Conform istoriei la care avem acces, tetrada din anii 1492-1493 coincide cu Inchiziția spaniolă, unde conform Decretul de la Alhambra toţi evreii neconvertiţi la creştinism erau obligaţi să părăsească Spania.

Citeşte mai mult pe unica.ro

Mai multe articole despre:
lună eclipsă totală luna sângerie eclispă