MENIU

Ce spune un fost comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale despre extratereştri

<p>Staţia Spaţială Internaţională</p>

În 2005, un astronaut a fost martorul unui eveniment ciudat, o apariție inexplicabilă în spațiu. În urmă cu un an, Leroy Chiao a decis să rupă tăcerea și a vorbit despre acel incident.

În urmă cu 10 ani, astronautul Leroy Chiao era comandantul Staţiei Spaţiale Internaţionale, el îndeplinind această funcţie timp de 6 luni şi jumătate. În timpul unei ieşiri în spaţiu, alături de cosmonautul Salizhan Saripov, pentru a instala cîteva antene de navigaţie, Chiao a observat ceva ciudat. Cei doi se aflau la 370 de kilometri deasupra Pământului, scrie Jurnalul.ro.

"Am văzut lumini care păreau aliniate şi totul era ca un semn, le-am văzut zburând pe lângă noi, a fost foarte ciudat", a declarat Lery pentru  Science Channel.

Saripov nu a văzut luminile, deoarece era întors în direcţia opusă.

În ciuda acestei experiențe, Chiao nu crede în extratereştri, însă nu exclude total existenţa unei forme de viaţă într-un alt loc din Univers.

„Sunt sceptic în legătură cu teoria conform căreia suntem vizitaţi de extratereştri de pe o altă planetă sau dintr-o altă dimensiune, însă nu exclud această posibilitate 100%. Am o minte deschisă şi cred că există și ale forme de viaţă în Univers. Dacă există o formă de viaţă acolo, dacă e mult mai avansată decât noi şi ştie cum să călătorească pe distanţe mari, într-un timp scurt, sau dacă ei pot ajunge dintr-un Univers paralel în Universul nostru, de ce nu apar?”, a mai spus astronautul.