MENIU

DESCOPERIRE ULUITOARE în Valea Regilor din Egipt

DESCOPERIRE ULUITOARE în Valea Regilor din Egipt

O "imensă" necropolă cu aproape 50 de mumii sau rămășițe de mumii, unele de prinți și prințese din dinastia a XVIII-a faraonică (1550-1292 î.e.n.), a fost descoperită în Egipt, în Valea Regilor, a anunțat luni Ministerul Antichităților, preluat de AFP.

Descoperită în provincia Luxor (sudul Egiptului), "imensa necropolă conține rămășițe de mumii care ar putea fi ale unor membri ai familiilor domnitoare din dinastia a XVIII-a", se arată în comunicatul ministerului, care a desfășurat săpăturile alături de o misiune arheologică de la Universitatea din Basel (Elveția).

În necropolă au fost găsite sarcofage din lemn și măști mortuare, precum și vase sau fragmente de vase în care erau puse organele morților după îmbălsămare, potrivit agerpres.ro.

Examinarea de către misiunea elvețiană a inscripțiilor de pe vase a dus la identificarea a peste 30 de nume de persoane îngropate în necropolă, printre care cele ale unor prințese necunoscute până acum, a spus în comunicat Mohamed Ibrahim, ministrul Antichităților.

Mai multe articole despre:
Egipt mumii descoperire necropolă