MENIU

Descoperire uluitoare în Peru

O nouă specie de broască a fost descoperită în Anzii peruani, exemplarele din această specie fiind foarte mici, cu burta pestriță și având un fel de mască de culoare închisă pe cap, care le dă aspect de bandiți, conform unui material publicat de Live Science.

Broaștele din această specie de numită Noblella madreselva trăiesc în mediul umed al pădurilor din apropiere de Cuzco, Peru, fiind probabil o specie caracteristică pentru această regiune, conform unui material publicat de ZooKeys. Aceste broscuțe, nu mai mari decât un bob de fasole, sunt active în cursul zilei și trăiesc în stratul de frunze moarte de pe solul pădurii, scrie Agerpres.ro.

Vanessa Uscapi, biolog la Universitatea Națională San Antonio din Cuzco, a descoperit noua specie de broaște în ianuarie 2011, care doar abia recent a fost clasificată și descrisă în cadrul unui studiu.

Broscuțele din specia Noblella madreselva au corpul de culoare maro închis, cu o mască pe cap de culoare mai închisă. Burta acestor amfibieni are pete albe.

Mai multe articole despre:
broaşte Anzii peruani