MENIU

Declarație șocantă: "În 20 de ani vom afla cu siguranță dacă există extratereștri sau nu"

Seth Shostack

Progresele din domeniul tehnologiei măresc viteza cu care cercetătorii pot căuta semnale emise de posibile civilizații extraterestre din univers, susține astronomul Seth Shostak, care lucrează în cadrul proiectului SETI.  

Dacă există viață inteligentă în univers, oamenii o vor descoperi în următorii 20 de ani, mulțumită progreselor făcute în domeniul tehnologiei, susține astronomul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) Seth Shostak, citat de Telegraph.co.uk

Programul SETI a fost fondat în 1984, cu scopul de a găsi forme de viață inteligente de pe alte planete, monitorizând unde radio și folosind telescoape pentru a descoperi semne ale existenței unor civilizații extraterestre. 

Seth Shostak susține că toate căutările făcute până acum au vizat doar câteva mii de stele și că este nevoie de câteva milioane înainte de a descoperi eventuala prezență a unei civilizații extraterestră. Mulțumită inovațiilor din domeniul IT, căutările pe care le realizează astronomii devin tot mai eficiente. 

Există însă o problemă. Chiar și dacă vom găsi semne ale unei civilizații extraterestre, aceasta se va afla cel mai probabil la o distanță de câteva sute de ani lumină de Terra, ceea ce înseamnă că un eventual proces de comunicare va fi foarte dificil. 

 
 
Mai multe articole despre:
extratereştri astronom SETI faimos