MENIU

Ce se întâmplă în corpul nostru în timp ce murim

Cercetătorii au analizat în detaliu ce se întâmplă în corpul nostru în momentul în care murim. 

În primele secunde după moarte, oxigenul este rapid epuizat din organism iar activitatea creierului încetează. Activitatea neuronilor se oprește, creierul încetează să mai transmită hormonii necesari diferitelor funcții ale corpului, scrie Daily Mail.

Energia corpului este și ea epuizată, astfel că mușchii încep să se relaxeze. Corpul începe să devină palid din cauza faptului că sângele nu mai circulă prin organism.

Înainte de paloare însă, corpul capătă o culoare vineție din cauza stagnării sângelui. În următoarele 14-48 de ore, celulele încep să se deterioreze din cauza lipsei de energie iar calciul se scurge în mușchi și articulații, cauzând contracția acestora

Imediat după ce au avut loc aceste procese, corpul decedat începe să se descompună. Celulele moarte se acumuleze din cauza necirculației sângelui. Efectul este creșterea dioxidului de carbon și a acidității țesuturilor. Celulele se dezintegrează și eliberează citosol care conține proteine și enzime.

Bacteriile anaerobe din tractul gastro-intestinal încep să consume organele interne. Acesta este procesul de putrefacție, care eliberează un miros puternic și neplăcut. Mirosul atrage muște, gândaci și alte insecte necrofage. Acestea depun ouă în țesuturile descompuse de unde se dezvoltă larvele.

Mai multe articole despre:
proces moarte corp organism