MENIU

Americanii au anunțat ce fenomene inexplicabile au descoperit în ultimele luni - Există sau nu viață extraterestră, vizite pe Pământ?

Americanii au anunțat ce fenomene extraterestre au descoperit în ultimele luni - Există sau nu viață, vizite pe Pământ?

Prima conferință de presă pe tema vieții extraterestre. Pentagonul a oferit puține răspunsuri în investigațiile despre OZN, însă a anunțat că mai are câteva sute de rapoarte de cercetat, din anii anteriori.

Noul demers al Pentagonului de a investiga rapoartele referitoare la OZN-uri nu a oferit până în prezent nicio dovadă conform căreia extratereştrii ar fi vizitat Pământul sau s-ar fi prăbuşit pe planeta noastră, relatează agerpres.ro.

Nu a fost singurul anunț. Biroul nou înființat la Pentagon în acest an a transmis că se fac investigații legate de anomalii, obiecte neidentificate în spaţiu, pe cer sau chiar sub apă. În urma acestor investigații au fost elaborate sute de noi rapoarte care sunt în curs de cercetare, au declarat vineri înalţi responsabili din armată.

În prima actualizare a Pentagonului de la înființarea biroului său pentru a investiga obiectele zburătoare neidentificate, oficialii au oferit puține răspunsuri, dar au spus că nu există nimic care să sugereze o explicație de altă lume pentru sutele de rapoarte pe care le-au primit.

*Această imagine provine dintr-un videoclip furnizat de Departamentul Apărării și arată un obiect inexplicabil din 2015. Biroul investighează sute de rapoarte despre fenomene anormale neidentificate similare. (Sursa: CNN)

Nimic nu indică existenţa vieţii extraterestre inteligente (UFO)

„Până acum nu am văzut nimic care să ne facă să credem că oricare dintre obiectele pe care le-am văzut sunt de origine extraterestră, care ar sugera că a existat o vizită extraterestră, o prăbuşire extraterestră sau ceva de acest gen”, a spus Ronald Moultrie, subsecretar al apărării pentru informații și securitate.

Înființat în iulie, biroul – cunoscut oficial ca Biroul de Rezolvare a Anomaliilor în toate domeniile (AARO) – a primit „câteva sute” de rapoarte despre obiecte neidentificate de examinat, inclusiv unele care sunt de mai mulți ani, a anunțat Sean Kirkpatrick, directorul Biroului. Potrivit acestuia, cazurile descoeprite sunt peste cele 144 inițiale examinate în raportul din iunie 2021 al Biroului Directorului de Informații Naționale.

Kirkpatrick a declarat că de atunci au mai fost documentate câteva sute de cazuri. Cifra exactă urmează să fie dezvăluită în curând, însă un înalt oficial din marină a declarat în mai că numărul total al cazurilor raportate ajunsese deja la 400.

Oficial, rapoartele investigate sunt despre fenomene aeriene neidentificate (UAP), spre deosebire de iprincipiul anterior după care au funcționat cercetările - doar obiectele din aer au fost observate.Odată cu crearea noului Birou, analiza vizează fenomenele din aer, sol și mare și spațiu. Kirkpatrick a precizat că majoritatea cazurilor sunt încă de natură aeriană.

Kirkpatrick nu a exclus însă posibilitatea vieţii extraterestre.

"Aş spune doar că ne structurăm analiza astfel încât aceasta să fie foarte amănunţită şi riguroasă. Vom parcurge tot", a spus acesta în prima conferință de presă organizată de la înfiinţarea AARO.

Totuși, răspunsul la una din întrebările puse de jurnaliști a surprins. 

Când Kirkpatrick a fost întrebat dacă vreunul dintre rapoarte indica ceva ce ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității naționale, a unei instalații militare sau a personalului american, directorul Biroului a răspuns: „Da”.

„În absența de a putea rezolva ce este ceva, presupunem că ar putea fi ostil, așa că trebuie să luăm asta în serios”, l-a completat subsecretarul de stat Moultrie, scrie și CNN.

Câte cazuri au fost identificate în ultimii ani

Misiunea AARO se concentrează asupra activităţilor inexplicabile din proximitatea instalaţiilor militare, în spaţiul aerian restricţionat şi în "alte zone de interes", iar scopul său este de a contribui la identificarea posibilelor ameninţări la adresa siguranţei operaţiunilor militare americane şi a securităţii naţionale.
Un raport guvernamental de anul trecut a documentat peste 140 de cazuri pe care armata americană le numeşte oficial "fenomene aeriene neidentificate" (Unidentified Aerial Phenomena - UAP) observate începând din 2004. Toate, cu excepţia unuia - o situaţie atribuită unui balon mare, dezumflat - rămân neexplicate şi sunt supuse unor analize suplimentare, potrivit raportului.
Pentru celelalte 143 de cazuri, raportul a constatat că sunt disponibile prea puţine date pentru a se putea cunoaşte cu exactitate dacă este vorba despre unele sisteme aeriene sofisticate, dezvoltate fie de guvernul american, de o entitate comercială sau de o putere străină precum China sau Rusia.
Raportul din 2021 a inclus câteva fenomene UAP, obiecte enigmatice cu o viteză şi manevrabilitate ce depăşeau tehnologia aviatică cunoscută şi lipsite de orice mijloc vizibil de propulsie sau de suprafeţe de control al zborului, mai scrie agerpres.ro, potrivit Reuters.