MENIU

Acesta e viitorul. Primii foetuşi crescuţi în uterul artificial extern

Tehnologia inovatoare a uterului artificial evoluează cu paşi repezi, iar dovada este un foetus de miel care s-a dezvolat timp de o săptămână în afara pântecului matern. Dispozitivul și metoda sa unică de însoțire au fost dezvoltate de o colaborare a oamenilor de știință din Australia şi Japonia.

Potrivit futurism.com, dispozitivul şi metoda brevetate de oamenii de ştiinţă a reuşit să incubeze cu succes, timp de o săptămână, un foetus de miel, într-un mediu uterin extern. “În linii mari, este vorba de o baie high-tech de lichid amniotic, combinată cu o placentă artificială. Împreună, formează un uter artificial extern""a explicat principiul, pe înţelesul neiniţiaţilor, şeful echipei de specialişti. 

Noua tehnologie aduce mari speranţe pentru salvarea vieţii a milioane de copii care se nasc prematur şi, din nefericire, mulţi dintre ei mor. 

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aproximativ 15 milioane de copi se nasc prematur, înainte de pragul celor 37 de săptămâni de gestație, iar numărul va creşte în anii următori.

sursă video: futurism.com 

Mai multe articole despre:
naştere uterin copii nascuti prematur