MENIU

5 motive pentru care MacBook Air este laptopul care ți se potrivește la final de 2019 (P)

Dacă te afli în căutarea unui nou laptop în perioada Sărbătorilor și dacă vrei să începi noul an cu un laptop care să-ți fie alături indiferent de planurile pe care le ai, oferta este mai mult decât generoasă.

Indiferent de cum îți filtrezi alegerea, după brand, costuri, formă, culoare sau specificații, nu a existat niciodată un moment mai bun să alegi un laptop. MacBook Air este unul dintre cele mai populare dintre ele, iar în acest articol vei descoperi 5 motive pentru care ar trebui să-l alegi la final de 2019.

Ușor și portabil

Utilitatea unui laptop devine și mai mare atunci când îl poți lua oriunde după tine, fără ca greutatea sau dimensiunile să te încurce. Cântărind doar 1.25 kilograme, actuala generație de MacBook Air este suficient de ușoară cât să nu o simți într-un ghiozdan sau într-o geantă. Pentru publicul țintă al acestui laptop, studenții, MacBook Air cântărește cam cât două cărți de 250 de pagini fiecare. Dacă tot am adus vorba de pagini, dimensiunile acestui laptop sunt foarte asemănătoare cu cele ale unei coli A4. Pentru cei care vor dimensiunile exacte, 30,41cm x 21,24cm x 1.56cm sunt numerele care vă interesează. În ciuda dimensiunilor și a greutății reduse, actuala generație MacBook Air conține specificații ce-l fac greu de refuzat.

Ecran superb

Cel mai evident este ecranul de 13.3 inch. Cu o rezoluție de 2560 x 1600 pixeli, MacBook Air este foarte indicat pentru cei care obișnuiesc să scrie, să navigheze și să editeze fotografii. Deși rezoluția este considerabil mai mare decât versiunea clasică Full HD (1920 x 800 pixeli), laptopul Apple afișează informații ca un laptop cu o rezoluție de 1280 x 800 pixeli. Acest lucru se datorează versiunilor vechi de laptopuri Apple cu ecran de 13.3”, ce aveau o densitate a pixelilor de 4 ori mai mică. Din fericire, MacBook Air poate fi configurat să afișeze toate elementele la rezoluții mai mari de 1280 x 800 pixeli: până la 1680 x 1050 pixeli.

Tehnologii de securitate

Apple pune preț pe securitatea datelor tale, iar MacBook Air include câteva măsuri. Primul dintre ele este includerea unui cititor de amprente. Prin intermediul acestuia, orice parolă poate fi introdusă doar prin amprenta ta. Această măsură devine și mai utilă în momentul în care faci plăți online și ai nevoie de securitate maximă pentru datele tale bancare.

Toate aceste informații sunt incluse pe cipul T2, cea mai nouă generație de co-procesor creată de Apple. Acesta izolează toate datele sensibile de restul sistemului și criptează informațiile ce sunt scrise pe SSD-ul laptopului. Chiar dacă toate acestea sună complicat, rezultatul este același: securitate deplină pentru datele tale.

macOS

Sistemul de operare creat de Apple cuprinde toate lucrurile de care ai nevoie pentru a-ți duce la capăt proiectele. Dacă ai mult de scris și de prezentat, aplicațiile Pages, Numbers și Keynote sunt gratuite și pot fi descărcate cu ușurință din App Store. Cel din urmă este locul în care găsești o colecție de aplicații cu care poți spori utilitatea MacBook Air-ului tău.

Pentru cei creativi, aplicațiile Photos, GarageBand și iMovie sunt perfecte pentru a învăța primii pași în editare foto, audio și video.

Cea mai nouă versiune macOS este Catalina și aduce noi aplicații de divertisment: Apple Music, Podcasts și AppleTV, iar pentru cei ce nu au stare nicio secundă, Apple Arcade oferă peste 100 de jocuri, pe bază de abonament lunar.

Integrarea cu alte dispozitive Apple

Unul dintre cele mai apreciate lucruri la orice dispozitiv Apple este integrarea în ecosistem. MacBook Air nu face excepție de la această regulă și se integrează de minune cu celelalte produse Apple. Prin tehnologia Hand-Off, poți continua lucrurile pe care le-ai început pe telefon sau pe tabletă. Messages este aplicația care aduce SMS-urile pe ecranul de 13.3” al noului MacBook Air. macOS Catalina a inaugurat funcția Sidecar, prin care orice iPad de generație nouă poate deveni un al doilea display pentru noul MacBook Air.

Pe scurt, Apple a depus toate eforturile ca trecerea de la un MacBook Air la alte dispozitive proprii și invers să fie cât mai simplă și firească.

Bonus: grija față de mediu

Deși titlul anunța doar cinci motive, al șaselea are menirea de a-i convinge și pe cei atenți la mediu că noul MacBook Air ar trebui să fie următorul lor laptop. Ultimii 20 de ani au reprezentat o goană continuă pentru a reduce impactul pe care Apple îl are asupra naturii.

În anul 2018, Apple reușea să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon produse de întreaga companie. Nedorind să se oprească aici, Apple a trecut la următorul pas: alături de noul Mac mini, actuala generație MacBook Air este fabricată 100% din aluminiu reciclat.

Așadar, alegerea unui MacBook Air este rațională din mai multe puncte de vedere, majoritatea tehnice. Însă alegerea unui produs care nu a cauzat emisii de carbon din cauza extragerii aluminiului ar trebui să-l ridice pe primele poziții în lista de finală a următorului laptop. În acest caz, MacBook Air ar trebui să ocupe chiar primul loc.

Mai multe articole despre:
MacBook Air