MENIU

EURO 2016. "Războiul" din Marsilia. Lupte între englezi și ruși: 31 de răniți, 4 în stare gravă

Violențele de la Marsilia au intrat în a treia zi. La lupte au participat în special suporterii Angliei și ai Rusiei, dar, în primele zile, și cei francezi, în vreme ce forțele locale de ordine au încercat în zadar să restaureze liniștea, scrie Mirror.

UPDATE: Confruntările au continuat şi pe stadionul din Marsilia. Rușii au ignorat complet forțele de ordine și au intrat pe stadion cu torțe și petarde. S-au bătut cu jandarmii pe stadion, iar apoi au intrat în tribuna engleză. Englezii au fost nevoiți să sară gardurile și să părăsească sectorul lor.

Poliţiştii francezi au intervenit cu mare întârziere şi au calmat spiritele. Mai mulţi suporteri au fost reținuți și vor fi interziși la următoarele jocuri.

UPDATE: Violenţele dintre suporterii englezi şi cei ruşi, în care au fost implicaţi şi francezi, sâmbătă, la Marsilia, înaintea meciului Anglia - Rusia de la Euro-2016, s-au soldat cu 31 de răniţi, dintre care patru sunt în stare gravă, iar şase fani au fost arestaţi, informează lepoint.fr, citat de News.ro.

Suporterul englez aflat în starea cea mai gravă a fost lovit cu bare de metal în cap.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a condamnat într-un comunicat "comportamentul iresponsabil şi deliberat al pseudo-suporterilor a căror singură motivaţie este să tulbure ordinea publică". El a menţionat că un cetăţean britanic a fost rănit grav.

Şi UEFA a condamnat violenţele, precizând că oameni precum cei implicaţi în incidente "nu au ce căuta în fotbal".

Trei zile de confruntări

Sute de huligani ruși, inclusiv unii înarmați cu cuțite, i-ar fi atacat pe suporterii britanici în Marsilia, iar poliția locală a intervenit pentru a despărți taberele, folosind, în acest scop, gaze lacrimogene. Violențele urmează altor două zile de bătăi între suporteri.

Presa britanică a relatat, sâmbătă evenimentele șocante din orașul aflat în sudul Franței. Potrivit informațiilor, un suporter britanic se zbate între viață și moarte la spital, după ce a fost bătut crunt de ruși.

Incidente între suporteri şi forţele de ordine au avut loc și vineri, la Marsilia, unde zeci de fani au aruncat cu obiecte în direcţia poliţiştilor, care au răspuns folosind gaze lacrimogene, informează L'Equipe, citată de News.ro. 

După primele incidente dintre localnici şi suporterii englezi din noaptea de joi spre vineri, noi incidente s-au produs, vineri după-amiază, la Marsilia, pe cheiurile Portului Vechi, unde se află mai multe baruri britanice, cu o zi înainte de meciul dintre Anglia şi Rusia.

Potrivit martorilor, mai mulţi suporteri englezi au aruncat cu sticle de bere în direcţia poliţiei, care a răspuns folosind gaze lacrimogene. Au intervenit apoi fani ruşi, iar incidentele au durat aproape o oră.

Anglia va debuta la Campionatul European sâmbătă, la Marsilia, împotriva Rusiei.

Mai multe articole despre:
Rusia violenţe suporteri Anglia bătăi EURO 2016