MENIU

Jean Pădureanu. Veşti proaste în cazul său

Jean Pădureanu

Fostul preşedinte al grupării Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare în Dosarul Transferurilor a aflat, joi, că nu va fi eliberat condiţionat.

Deşi bărbatul de 79 de ani a fost diagnosticat cu Alzheimer în formă avansată, diabet şi demenţă mixtă, instanţa a amânat cu o lună cazul său.

"Sunt cinci afecţiuni grave. Comisia de la penitenciar a propus să amâne eliberarea condiţionată pentru o lună pentru că nu şi-a plătit despăgubirile. Legea aplicabilă ar trebui să fie din Codul Penal vechi, iar ceea ce au zis ei nu se potriveşte. Această amânare nu are rost până la 16 mai. Domnul Pădureanu are un venit de 10 milioane de lei.

Procurorul a avut o poziţie controversată, a fost de acord că se aplică Codul Penal vechi, dar a spus că trebuie să plătească despăgubirile. Clientul meu nu poate returna prejudiciul. E foarte grav pentru starea lui de sănătate. Nu vrea să se întoarcă acasă că nu are unde să meargă, dar vrea să mergă la spital.

Această contestaţie e pentru a-l mai ţine încă două săptămâni în penitenciar. Domnul Pădureanu e de acord cu pledoaria mea şi spune nu are de unde să achite", a declarat avocatul lui Jean Pădureanu, joi, potrivit spynews.ro.

Mai multe articole despre:
DOSARUL TRANSFERURILOR Jean Padureanu