MENIU

Vestea care rescrie istoria fotbalului

Vestea care rescrie istoria fotbalului

Portugheza Helena Costa a fost numită la conducerea tehnică a echipei profesioniste franceze Clermont Foot, devenind femeia care antrenează la cel mai înalt nivel în fotbalul european, a anunţat gruparea din Ligue 2, într-un comunicat, informează AFP.

Costa, 36 de ani, are deja o bogată experienţă ca antrenoare în fotbalul feminin, ea pregătind echipa Odivelas şi selecţionatele din Qatar şi Iran. În fotbalul masculin, ea a antrenat la centrul de tineret al clubului Benfica, apoi echipa Cheleirense dintr-un eşalon inferior şi a fost căutător de talente (scouter) pentru Celtic Glasgow.

La Clermont Foot 63, locul 14 în clasament, cu două etape înaintea finalului sezonului, ea îl va înlocui pe Regis Brouard, căruia îi expiră contractul. Costa va prelua echipa franceză la finalul actualei ediţii a campionatului.

Înainte de numirea Helenei Costa, femeia care a antrenat o echipă masculină la cel mai înalt nivel era Carolina Morace. Ea a pregătit două etape echipa italiană Viterbese din liga a III-a, în 1999.

Mai multe articole despre:
fotbal antrenoare Helena Costa Clermont