MENIU

Veste şocantă despre turneul Roland Garros din acest an: a anunţat că nu participă

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer, clasat pe locul trei în ierarhia ATP, a anunţat, joi, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook, că nu va participa la turneul de la Roland Garros din cauză că nu este 100% din punct de vedere fizic.

Elveţianul de 34 de ani a ajuns miercuri în capitala Franţei, iar antrenorul său, Pierre Paganini, a susţinut că, după câteva antrenamente va anunţa dacă participă sau nu la această ediţie a turneului dotat cu premii totale în valoare de 32 de milioane de dolari. După doar o zi de pregătire la Paris, Federer a anunţat că nu va participa din pricina faptului că nu este sută la sută refăcut după accidentarea suferită la spate, conform Mediafax.

"Regret să anunţ că am luat decizia de a nu participa la ediţia de anul acesta a turneului de la Roland Garros. Am făcut progrese notabile în ceea ce priveşte condiţia fizică, dar nu sunt încă 100% şi mi-aş asuma un risc inutil dacă aş juca înainte să fiu pregătit din toate punctele de vedere. Nu mi-a fost uşor să iau această hotărâre, dar aşa am considerat că este mai bine pentru a putea juca restul sezonului. Râmân la fel de motivat şi plănuiesc să-mi ating nivelul maxim la începutul sezonului de iarbă. Îmi pare rău pentru fanii mei din Paris", a scris Federer pe contul său de Facebook.

Federer s-a retras, la începutul lunii mai, de la turneul de la Madrid, din cauza unei accidentări la spate, după ce a resimţit dureri la spate în timpul antrenamentelor. Acesta nu a reuşit să se refacă în proporţie de 100% şi, deşi a forţat participare la Madrid tocmai în vederea pregătirii turneului de la Madrid, a fost nevoit să declare forfait.

Născut la Basel, Federer a câştigat doar o singură dată turneul de la Roland Garros, în anul 2009. De-a lungul carierei, acesta a adunat nu mai puţin de 98,011,727 de dolari din tenis.

Mai multe articole despre:
Roger Federer