MENIU

Veste groaznică pentru Mike Tyson: urmează să fie expulzat

Mike Tyson, fostul star al boxului american, a fost oprit de poliție pe aeroportul din Santiago de Chile și urmează să fie expulzat către țara sa de origine cu următorul zbor.

Conform autorităților chiliene, Tyson nu s-a conformat legilor privind migrația, care prevăd că orice persoană "condamnată sau care se află sub o anchetă, indiferent de delict, autorizează Serviciul de investigații al poliției chiliene (PDI) să îi interzică intrarea în Chile",

"În acest context, domnului Tyson, condamnat de mai multe ori, i-a fost interzisă intrarea în țară", a explicat Natala Alvadaro, funcționară în cadrul PDI, conform Agerpres.

Legea chiliană privind străinii "autorizează PDI să interzică intrarea în țară a oricărui străin cu antecedente (judiciare) și/sau condamnări în țara sa de origine", conform PDI.

Fostul campion mondial la categoria grea s-a deplasat pentru prima oară în Chile, pentru o emisiune TV și diverse activități publicitare.

PDI a publicat, totodată, pe Twitter o fotografie a fostului boxer încadrat de doi polițiști, pe aeroport. Americanul, în vârstă de 51 ani, acuzat de mai multe ori în fața justiției americane, a petrecut trei ani în spatele gratiilor pentru un viol produs în 1992.

Mai multe articole despre:
Mike Tyson