MENIU

Veste cumplită pentru Chelsea

Jose Mourinho

UEFA a anunţat, vineri, că-şi rezervă dreptul de a decide sancţiuni în cazul în care clubul Chelsea nu va permite utilizarea portarului belgiană Thibaut Courtois, împrumutat la Atletico Madrid, la întâlnirea din semifinalele Ligii Campionilor, informează AFP.

UEFA a reamintit, într-un comunicat, că regulamentul său disciplinar interzice "unui club să exercite sau să încerce exercitarea oricărei influenţa asupra jucătorilor pe care o altă echipă i-ar putea alinia".
Un club care încearcă să exercite o astfel de influenţă este susceptibil de a fi "sancţionat" de UEFA.
Preşedintele Atletico Madrid Enrique Cerezo a evocat existenţa unei clauze pentru portarul belgian Thibaut Courtois, împrumutat de la Chelsea. "Courtois este jucătorul echipei Chelsea. Încercăm să ajungem la un acord să ni-l mai lase un an. Problema este că nu va putea juca în meciul direct", a spus Cerezo la postul Onda Cero.

Întrebat dacă acest lucru este prevăzut în contract, Cerezo a răspuns: "Da, evident.Contractul este contract. Dacă va juca, va trebui să plătim o mare sumă de bani".

Potrivit presei spaniole, suma despre care este vorba este 6 milioane de euro.

UEFA a apreciat că orice "dispoziţie într-un contract privat între două cluburi care ar putea avea impact asupra jucătorilor folosiţi este nulă şi neavenită".

Mai multe articole despre:
Liga Campionilor Chelsea Atletico Madrid